Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21jul15


Rajoy adverteix que estan «preparats» per una declaració d'independència


Fa pocs dies Mariano Rajoy va verbalitzar per primera vegada de manera clara que "no hi haurà independència de Catalunya". La presentació de la llista Junts pel Sí ha provocat que el president espanyol hagi hagut de tornar a negar que la secessió és possible. Això sí, ha advertit que està "absolutament tranquil" i "preparat" per qualsevol situació, en relació a la possibilitat que una victòria dels sobiranistes suposi iniciar a partir del 28-S un procés d'independència que acabés amb una declaració unilateral (DUI).

De fet, Rajoy ha assegurat que una DUI seria "un atac frontal a la llei i a les normes que no té precedents als països democràtics i civilitzats" i per aquest motiu el seu executiu "no permetrà" que tingui lloc. De nou, ha reiterat que eleccions que se celebraran el 27-S "només serveixen per elegir un parlament autonòmic" i, per tant, "no es privarà a cap espanyol el seu dret a decidir sobre què vol que sigui el seu país".

Rajoy ha hagut de respondre a dues preguntes sobre Catalunya (de tres que s'han fet en total) roda de premsa conjunta amb el primer ministre d'Algèria, Abdelmalek Sellal, i ha aprofitat per advertir que "en el supòsit que en el futur algú faci declaracions unilaterals sobre temes que contravenen la llei" el seu govern actuarà per garantir el compliment de la Constitució.

Segons Rajoy, en el cas que el seu executiu hagi d'actuar a Catalunya no es produiria "cap xoc de trens" sinó només "l'aplicació de la llei". "Tot és possible dins de la llei i res és possible fora de la llei", ha dit, perquè "fora de la llei estem davant la liquidació de les normes de confiança i ruptura de les normes del joc".

Tal i com va passar la setmana passada les declaracions explícites de Rajoy contra la independència, en aquesta ocasió també han coincidit amb un posicionament molt dur de Pedro Sánchez. En un dinar informatiu a Barcelona, el líder de PSOE ha pintat un panorama apocalíptic a l'entorn del 27-S que causarà "fractura social, frustració i fallida de la convivència".

Rajoy carrega contra la "tebiesa" de Podem amb el sobiranisme

El president del Partit Popular ha aprofitat les declaracions per carregar contra la "tebiesa" de Podem respecte el sobiranistes. En aquest sentit ha recordat que el partit de Pablo Iglesias s'ha manifestat "a favor del dret a decidir", mentre que ell defensa que "el que sigui Espanya ho han de decidir el conjunt dels espanyols". "Això diu la Constitució i això és la sobirania nacional", ha conclòs.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 21jul15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Jul15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.