Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

20jul15


«Junts pel Sí», l'eina definitiva del catalanisme per «fer» la independència


La llista unitària de CDC, ERC, l'ANC i Òmnium, pilotada per l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva, ja és una realitat. Ara, sí. Aquest dilluns al vespre s'ha presentat solemnement al Museu d'Història de Catalunya la llista "Junts pel Sí", una proposta política que, "si el dia 27 té la majoria suficient, el que volem és que el Parlament declari solemnement que en virtut d'aquest mandat, s'iniciï el procés d'independència", ha anunciat Romeva. "Òbviament això iniciarà un procés no ja de voler fer, sinó de fer", ha avisat.

"Estem disposats a fer-ho. Anem a totes", ha reiterat. I, adreçant-se a la comunitat internacional, ha exposat: "Si l'Estat espanyol bloqueja l'autogovern de Catalunya, procedirem igualment a l'aprovació de la declaració d'independència."

Romeva ha detallat quin és el full de ruta que seguirà aquesta llista en cas de resultar victoriosa: creació de les eines "per poder fer la desconnexió de l'àmbit jurídic espanyol", "redacció de la Constitució" -"un procés que anirà de baix a dalt"- i aplicació de tot un seguit de mesures de caire social. "Quan tinguem tot això fet, proclamarem la independència. Això suposarà la desconnexió de l'ordenament jurídic espanyol, mitjançant l'aprovar d'una llei de transitorietat, per poder dotar-nos d'un àmbit jurídic propi", ha detallat

"Som molt conscients dels riscos que tot això té, però també de les oportunitats", ha assegurat.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 20jul15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Jul15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.