Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

17jul15


Duran titlla Romeva d'«esquerra radical» i acusa CDC d'«irresponsable»


En la seva carta setmanal a la militància d'UDC, el president del comitè de govern, Josep Antoni Duran i Lleida, no deixa canya dreta i etziba de valent contra la llista unitària encapçalada per Raül Romeva. Diu concretament que en els eleccions del 27-S "hi haurà, com a mínim, tres candidats d'esquerres radicals: el de la CUP, el que en resulti de l'entesa d'ICV- Esquerra Unida-Podemos i el de CDC-ERC i entitats independentistes. Increïble, però cert! Unió es queda sola en l'espai central del catalanisme polític integrador. Som conscients de les nostres responsabilitats i no abdicarem d'exercir-les". De fet, ha qualificat d'"irresponsabilitat" que CDC participi en una llista encapçalada per un "candidat d'esquerres radical" com Romeva.

Tot seguit, Duran i Lleida defensa el paper d'Unió, segons ell més útil que mai perquè ha quedat com l'única representant de la centralitat política i del catalanisme moderat. Perquè, després del 27-S, toca governar el dia a dia. En paraules de Duran: "O no tindrem nous pressupostos per al 2016? I si els hem de tenir, quin model de societat defensaran? El de Raül Romeva? Catalunya no es mereix tanta irresponsabilitat!"

En l'inici de la carta, al tractar de l'escenari internacional, Duran i Lleida utilitza la crisi grega per defensar la moderació enfront els radicalismes i els populismes de tota mena. I afirma que "el populisme sempre necessita enemics i sempre acaba portant les societats al precipici", tot acusant el Govern de Tsipras d'irresponsabilitat. D'aquesta manera, vincula d'alguna manera l'Atenes de Syriza a la llista independentista.

[Font: Per Pep Martí, Nació Digital, Barcelona, 17jul15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 30Jul15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.