Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

02ago15


Artur Mas signarà aquest dilluns el decret de convocatòria del 27-S


El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà aquest dilluns el decret de convocatòria de les eleccions catalanes del 27 de setembre, un comicis que ha plantejat com a plebiscitaris sobre la independència però en el decret dels quals no figurarà cap al·lusió al procés sobiranista per impedir que siguin impugnades pel govern espanyol.

El mateix Mas va assegurar davant del Consell Nacional de CDC aquest dijous que serà un decret "inatacable des del punt de vista jurídic", però va subratllar que, tot i que legalment seran unes eleccions autonòmiques normals, no ho seran des del prisma polític ja que els partits les hauran convertit en un plebiscit sobre la independència.

Amb la firma del decret, Mas complirà el compromís adquirit el 14 de gener amb ERC i les entitats sobiranistes de convocar eleccions el 27 de setembre, just un any després que signés al Palau de la Generalitat el decret de convocatòria de la consulta sobre l'autodeterminació, un decret que va ser impugnat i suspès i que va acabar amb un 9-N alternatiu.

La rúbrica de l'ordre liquidarà les especulacions sobre si el president català compliria o no la seva paraula, ja que al llarg d'aquests mesos l'oposició ha qüestionat diverses vegades la celebració de les eleccions, i fins i tot el mateix Mas ha mostrat la intenció alguna vegada de no convocar-les si veia que els partits no les convertien en plebiscitàries.

La firma del president de la Generalitat obrirà el compte enrere per a unes eleccions amb una campanya que començarà l'Onze de Setembre, el mateix dia que la Diada de Catalunya, i que arriben després d'una sacsejada al tauler polític que ha provocat que molts partits es presentin amb fórmules noves i que cap cap de llista repeteixi respecte al 2012.

[Fuente: Nacio Digital, Barcelona, 02ago15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 03Aug15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.