Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03ago15


Lluís Rabell atorga «caràcter constituent» a les eleccions


Ni eleccions pebliscitàries com defensa el sobiranisme ni simples eleccions autonòmiques com és el parer de l'unionisme. Per al cap de la llista Catalunya sí que es pot, Lluís Rabell, el 27-S ha de tenir un "caràcter constituent", en el sentit que haurà de portar a un procés "d'empoderament de la ciutadania" que permeti "donar veu, força i presència a les institucions als sectors socials que més han patit les conseqüències de la crisi" i alhora permeti debatre també pel que fa "a les relacions amb l'estat espanyol i els pobles que el componen".

Així ho ha aclarit aquest dilluns a la tarda Rabell, que a l'espera que Artur Mas convoqui oficialment les eleccions, ha volgut constatar que la seva candidatura té l'objectiu de "recuperar un país de drets socials, bastit i articulat al voltant d'un potent estat del benestar".

Així mateix, el candidat ha rebutjat que el 27-S tingui cap caràcter plebiscitari ja que "no hi ha unanimitat ni reconeixement internacional" i ha criticat la "teatralització" que Artur Mas ha donat a la signatura del decret, previst per a aquest vespre.

Demana una manifestació de l'11-S "inclusiva"

Rabell, que ha anunciat que la candidatura ja té tancades les llistes, s'ha volgut referir també a la seva presència a la manifestació convocada per Ara és l'hora l'Onze de Setembre a l'Avinguda Meridiana, tot demanant que aquesta sigui "inclusiva", tot apuntant que va ser convocades per entitats que ara són partícips de la llista Junts pel Sí, fet que dóna "un punt d'incomoditat" a la manifestació ja que "pot semblar l'inici de la campanya electoral d'una determinada candidatura". Per tot plegat, Rabell ha afirmat que cal trobar "de fer visible i palés que aquesta convocatòria és de tothom", tot recordant que ell ha estat present a les manifestacions de la Diada Nacional dels últims anys per "reclamar el dret d'autodeterminació de Catalunya".

[Font: Nació Digital, Barcelona, 03ago15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 04Aug15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.