Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03ago15


Junqueras: «Són els ciutadans amb el seu vot els que donaran caràcter plebiscitari al 27-S»


El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut que l'opció independentista serà la més votada el 27-S, que ha descrit com la "millor oportunitat que hem tingut mai per guanyar". Ho ha dit aquest dilluns a la nit en una entrevista amb Toni Cruanyes a TV3, en què ha remarcat que "les majories parlamentàries es guanyen amb diputats" i que "amb la meitat més un" n'hi ha prou.

Junqueras ha parlat poc després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi signat el decret de convocatòria de les eleccions. "Estem d'acord en com s'ha fet", ha apuntat el líder d'ERC, que considera que "són els ciutadans amb el seu vot els que donaran caràcter plebiscitari al 27-S i no pas el decret".

L'escenari després del 27-S

Pel que fa a després del 27-S, Junqueras ha apostat de nou per formar un govern "de la màxima concentració"". "El pacte actual preveu que l'acord existirà i que no estarà tancat a militants d'ERC i CiU" ha detallat.

Si l'opció independentista aconsegueix majoria, una "llei de transitorietat jurídica" permetrà continuar "amb el marc legislatiu vigent fins que sigui progressivament substituït. Per tant, no hi haurà en cap moment un buit legal", ha explicat Junqueras. Un procés que pot "culminar amb la independència de Catalunya en pocs mesos" ha conclòs.

Pel que fa al seu càrrec en aquest possible govern, el president d'ERC no s'ha mullat, però ha subratllat que la posició "que ocupi és molt poc rellevant".

La permanència dins la Unió Europea, garantida

La independència de Catalunya no fa perillar la seva sortida de l'euro ni de la Unió Europea, segons ha afirmat Junqueras. Així mateix el procés de transició cap a un estat independent tampoc posa en risc el pagament de les pensions, que "estan totalment garantides", ha assegurat.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 03ago15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 04Aug15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.