Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03ago15


Un exvicepresident del Constitucional compara les plebiscitàries amb un cop d'estat


Ramón Rodríguez Arribas, exvicepresident del Tribunal Constitucional, ha advertit que els plebiscits són instruments polítics propis "dels que han donat un cop d'estat" per legalitzar la seva actuació. En una entrevista a la Cadena Cope, Rodríguez ha afirmat que plebiscit i eleccions són termes antagònics i convertir una cosa en l'altra és un frau de llei i un "disbarat polític i jurídic" que podria anul·lar-se.

L'exvicepresident ha apuntat que el frau de llei "sí que es pot detectar, tot i que no es digui expressament" en el decret de convocatòria d'eleccions. "Quan es vol descobrir un frau de llei el que es fa és recórrer als actes i a les declaracions dels quals la realitzen, les coetànies anteriors i posteriors a l'acte, i d'altra banda a la prova de presumpcions que, una vegada determinat un fet cert, es dedueix amb claredat amb caràcter racional una conseqüència", ha dit.

"Qualsevol frau de llei es determina no per les paraules del propi defraudador, sinó per les circumstàncies anteriors, coetànies i posteriors a l'acte defraudatori", ha explicat. Després de preguntar-li pel procediment d'impugnació d'un decret de convocatòria d'eleccions en cas que sigui detectat un frau de llei, ha respost que la competència la té exclusivament el president del govern espanyol i que es tracta d'una decisió de caràcter jurídic i "polític de decisió governativa". "No seré jo qui li digui a Mariano Rajoy què ha de fer, perquè ell ho sap de sobres", ha afegit.

[Font: Nació Digital, Ep, Barcelona, 03ago15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 04Aug15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.