Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

13ago15


Artur Mas homenatja Lluís Companys amb un article al diari «Libération»


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha publicat aquest dijous una tribuna al diari francès Libération per recordar la figura de Lluís Companys en el 75è aniversari del seu arrest a França a mans d'oficials de l'Alemany nazi. En l'article recorda que "la voluntat d'existir dels catalans i de decidir per nosaltres mateixos el nostre futur segueixen intactes".

Mas destaca que Companys va ser assassinat pel fet de liderar el Govern català. "No sols va lluitar contra la rebel·lió feixista del general Franco, també contra un govern espanyol poc respectuós amb la identitat i les institucions catalanes", subratlla Mas, que creu que "afortunadament, la situació no es pot comparar amb la d'ara".

L'actual president de la Generalitat recorda que la institució havia estat restaurada l'any 1931 i que era un "govern jove i dèbil davant adversaris poderosos". Mas recorda que entre Companys i ell només hi ha hagut cinc presidents però que, durant aquest temps, "el govern de Catalunya s'ha convertit en una institució sòlida, consolidada i estable".

[Font: Nació Digital, Acn, Barcelona, 13ago15]

Tienda Donaciones online Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 14Aug15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.