Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

05set15


Felipe González treu ferro al seu article en una entrevista a «La Vanguardia»


Menys d'una setmana després del seu polèmic article en portada del diari El País, l'expresident del govern espanyol Felipe González, expressa unes opinions molt més moderades i fins i tot contraposades en una entrevista que publica avui La Vanguardia.

Preguntat pel periodista Enric Juliana, González nega que vegi tendències feixistitzants: "No puc dir que Catalunya estigui en vigílies del feixisme, no puc sustentar això, no va ser la meva intenció", afirma, tot afegint, però, que allò que li preocupa és que "qui obtingui més vots a les properes eleccions catalanes se senti legitimat per canviar les regles del joc".

González aposta per una sortida pactada a través d'una reforma constitucional, que hauria de reconèixer Catalunya com una nació i blindar la llengua i la cultura catalanes per tal que fossin "intocables". L'expresident es declara incapaç de fer un pronòstic electoral de cara al 27-S perquè, tal com explica en diferents punts de les seves respostes, creu que a Catalunya hi ha una hegemonia del discurs públic -xarxes socials incloses- per part de l'independentisme, i això faria retreure que s'expressin les persones que no ho són.

En aquest sentit, González s'afegeix a l'opinió posada en circulació durant el procés per alguns líders del PP, i assegura que en sopars i reunions de família s'intenta evitar parlar del tema per no generar tensions. Finalment, manifesta la seva discrepància amb la tesi que Artur Mas estigui fent un cop d'estat, i que havia estat emesa aquesta setmana per l'exvicepresident socialista espanyol Alfonso Guerra.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 05set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 07Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.