Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06set15


«El País» qualifica la posició política de Mas de «particular i sectària»


La carta titulada "A los españoles" que aquest dissabte a la tarda Artur Mas, juntament amb altres membres de Junts pel Sí, va publicar a El País ha tingut la seva resposta en forma d'editorial per part del rotatiu. Un text que qualifica la posició del president de la Generalitat de "particular i sectària" i que considera que la carta de resposta a Felipe González no resisteix la "més lleugera anàlisi raonada".

També titulada "A los españoles", en el primer paràgraf comenta que han publicat la carta de Junts pel sí malgrat no compleix amb "els únics límits que hem posat als debats" que "són el mutu respecte als pronunciaments aliens i una mínima correcció [...] argumental en els articles".

Més enllà, critica el considerable abús que "els signants de l'article es permetin parlar en nom de Catalunya, com si només ells la representessin, l'identifiquessin i la defensessin" i afegeix que es prenen "el paper de posseïdors de la veritat democràtica, oblidant una regla d'or de la mateixa, el respecte a la llei".

En el darrer paràgraf també carrega contra Mas per, segons expliquen, "acusi l'Estat que ell mateix representa de tractar els catalans com a súbdits, participi en la campanya i firmi manifestos sense tenir la decència de presenta prèviament la seva dimissió". "Com a ciutadà i com a polític és lliure de pensar, proposar i promoure el que vulgui. Com a cap de Govern constitucional de la Generalitat de Catalunya, i de tots els catalans, independentistes o no, està obligat a respectar la norma", rebla.

[Font: Nació Digital, Barcelona, 06set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 07Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.