Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

03nov12


"L'estament militar farà el que digui el govern espanyol"


L'excap de l'Estat Major de l'Exèrcit de Terra a la reserva, el general Luis Alejandre Sintes, afirma que l'estament militar "farà el que digui el govern espanyol" davant una hipotètica declaració unilateral de la independència de Catalunya. Ho ha dit aquest dissabte al matí en declaracions a l'espai El Suplement de Catalunya Ràdio on també ha instat els poders polítics i legislatius a debatre i dialogar sobre les nacionalitats dins l'estat espanyol. "Qui no vulgui ser conscient que hi ha un problema, és que està cec", ha assegurat el militar menorquí.

El general es mostra favorable que la reforma de la Constitució inclogui, a més, una separació efectiva dels poders executiu, legislatiu i judicial, que considera ara mateix massa barrejats. Sobre la seva reforma, insisteix en què s'ha de fer en un ambient tranquil i serè i rebutja que s'interpreti parcialment i de manera interessada. Aposta perquè s'interpreti "en el seu conjunt" i no agafant-se en articles concrets, com és el cas del vuitè, que diu que l'exèrcit "ha de garantir la integritat territorial d'Espanya".

"L'exèrcit sempre dependrà del govern de torn i el govern de torn sempre tindrà un control parlamentari", ha indicat el general sobre una hipotètica declaració unilateral de la independència de Catalunya. Ha assenyalat, a més, que la generació actual dels comandament de l'exèrcit pensa de la mateixa que ell.

[Font: El Punt Avui, ACN, Barcelona, 03nov12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 05Nov12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.