Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18set15


Mas, sobre els bancs: «Quanta més por intentin fer, més vots a Junts pel Sí»


El comunicat de la banca espanyola i catalana en contra de la independència de Catalunya ha marcat el míting de Junts pel Sí de Manresa (el Bages) d'aquest divendres. Amb conat de boicot per part de Carme Forcadell i tot. Lluny d'arronsar-se, el trident Mas-Junqueras-Forcadell ha sortit a l'atac i ha sentenciat, en paraules del president de la Generalitat, líder de CDC i número quatre de Junts pel Sí, Artur Mas: "El 27-S demostrarem que la decisió del poble de Catalunya passa per sobre d'aquests poders. Quant més els mobilitzin i quanta més por intentin fer, més en prendrem nota i més vots a Junts pel Sí, que és la candidatura que els fa por de veritat."

"Fan tot el possible perquè la gent a Catalunya s'espanti i no faci el que toca fer", ha recalcat. "Ara han mogut cel i terra per obtenir pronunciaments de líders diferents. Han mogut el poder financer, i han aconseguit que digui que ens quedarem sense diners, sense liquiditat, fora de l'euro... Mouen tots els poders possibles. Perquè el que els té preocupats és aquesta candidatura. Perquè saben que el 27 al vespre, si aquesta candidatura guanya clarament, Europa i el món en prendrà nota immediatament. I la lectura que se'n farà és que, amb un somriure als llavis, els catalans han decidit emprendre el camí cap a la llibertat, en el marc de la UE i de l'euro", ha proclamat Mas. Un Mas a qui, paradoxalment, determinades formacions insisteixen en presentar com el defensor dels interessos de les empreses de l'Ibex-35.

La número dos de la llista i expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, fins i tot ha insinuat un possible boicot, sense arribar-lo a verbalitzar: "Nosaltres també posem els diners al banc", ha avisat. I, pensant en l'endemà de la independència, ha posat deures al sector bancari que vulgui fer negocis al país: "En una Catalunya independent volem un sistema bancari solvent, transparent, disposat a deixar els nostres diners a qui els necessita i no als especuladors."

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en la mateixa línia, ha desacreditat la patronal bancària, recalcant-ne el paper protagonista que han tingut en l'actual crisi econòmica: "Són els mateixos que han contribuït en gran mesura a ensorrar el sistema bancari espanyol, i que tots nosaltres hem hagut de contribuir a rescatar." Forcadell hi ha insistit: "Avui han pagat un favor molt important que devien a l'Estat espanyol, perquè els ha donat més de 60.000 milions d'euros nostres."

"Només depèn de nosaltres"

El míting de Manresa, davant 4.500 assistents -segons el còmput oficial-, ha estat trufat en tot moment de crits i proclames a favor de la independència. Aliens a tota amenaça. Aliens a tota "por", que diu Mas. Un Mas que, en format "mitiner", sap aixecar passions entre les masses. "El poble de Catalunya, davant totes aquestes pressions, davant d'aquests poders que s'alineen, el poble de Catalunya té una gran oportunitat: demostrar que la seva veu i la seva decisió val molt més no pas tots aquests poders que mobilitzen a Madrid. Això depèn només de nosaltres! No ho poden aturar! Només depèn de nosaltres!", s'ha esgargamellat el suposat representant de l'Ibex-35. I la plaça, segurament plena de clients de La Caixa i del Banc de Sabadell, l'ha correspost amb mostres més que efusives de suport incondicional.

I un avís per a navegants, de part de Carme Forcadell: "Estem disposats a anar allà on faci falta, com i quan faci falta."

[Font: Per Bernat Ferrer, Nació digital, Manresa, 18set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 21Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.