Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

19set15


Contundent pronunciament de la banca contra la independència


Els principals bancs de l'estat espanyol han realitzat un contundent pronunciament per advertir sobre els perills que suposaria pel sector la independència de Catalunya. En aquest sentit, la banca dóna per fet que una secessió unilateral provocaria la sortida de la Unió Europea i de l'euro.

Els bancs agrupats en l'Autoritat Espanyola de la Banca (AEB) i les entitats que encara formen part de la Confederació Espanyola de les Caixes d'Estalvis (CECA) consideren que "una ruptura unilateral del marc constitucional vigent" comportaria la sortida de la zona euro i com a conseqüència "inseguretat jurídica". "Aquestes dificultats obligarien les entitats a reconsiderar la seva estratègia d'implantació, amb el risc de reducció de l'oferta bancaria i d'exclusió financera i encariment i escassedat del crèdit", segons el comunicat fet públic.

L'AEB i CECA insten els polítics a dialogar i a impulsar reformes que "permetin seguir progressant en la consecució de majors nivells de benestar i cohesió per a tots". Caixabank, Santander, BBVA, Bankia, Sabadell i Popular són les principals entitats associades a l'AEB i CECA.

[Font: Nació digital, Barcelona, 19set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 21Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.