Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

18set15


Antonio Baños, als banquers: «Que s'emportin les preferents, les hipoteques i els desnonaments»


Antonio Baños, candidat a la presidència de la CUP, ha respost al pronunciament dels banquers contra la independència que si marxen de Catalunya que "s'emportin les preferents, les hipoteques i els desnonaments" i la seva "cultura bancària d'explotacio de les classes populars, d'engany, de mentida i de viure dels diners públics i del deute públic per rescatar-se". "Si és això tot el que s'han d'endur quan marxin, ja fan tard, bon vent i banca nova, banca popular, cooperativa i al servei del poble", ha reblat des de Lleida, on aquest divendres la CUP fa un acte de campanya.

Baños també ha desitjat que els bancs "es busquin pis a un altre lloc, de lloguer o d'hipoteca, a Madrid o on vulguin" i ha considerat que aquest pronunciament forma part d'una campanya de l'estat espanyol que "a correcuita" intenta aturar el procés que "fa cinc anys anys que es va contruint amb el poble mobilitzat".

"Primer treuen aquesta especie de ONU de l'ensurt, de dirigents de tot el món amenaçant amb coses inconnexes i ara ens treuen els banquers, la setmana passada la patronal, ara sortirà algun futbolista i no sé si jugadors d'escacs", ha ironitzat. El candidat de la CUP ha argumentat que tot plegat es deu al fet que l'estat espanyol no ha sapigut "entomar aquesta demanada del poble català de manera política i democràtica, i ho fan de manera ridícula i oligàrquica".

Isabel Vallet s'ha sumat a aquesta resposta de Baños a les entitats bancàries que, segons ha dit, han iniciat una campanya de "xantatge a la gent" i ha llançat un avís: "que tinguin pressa perquè els nacionalitzarem".

Vallet ha prosseguit el seu discurs situant la corrupció com un fenomen "normal" en un sistema capitalista "que s'aprofita de les institucions". Recordant els casos en els quals la CUP ha presentat acusació i ha conrtribuit a investigat, l'ediputada ha assegurat que la seva intenció era "fer veure que això no eren casos aïllats".

Finalment, Isabel Vallet ha tornat a treure a escena a "la senyora del tercer segona". Segons l'exdiputada, aquesta personalitat que encara no se sap si es metafòrica o té un referent real, "vol que els banquers vagin a la presó, vol que les seves netes vagin a estudiar si volen, vol que la llum i aigua siguin públiques, sap que des que vam entrar a l'euro cobra menys pensió, i s'acabarà organitzant en l'assemblea del seu barri". "La senyora del tercer segona votarà a la CUP el 27-S", ha conclòs.

[Font: Nació digital, Barcelona, 18set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 21Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.