Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27set15


La Moncloa: «Artur Mas ha fracassat en la seva estratègia secessionista»


El govern espanyol considera que, tot i la victòria de Junts pel Sí a les eleccions d'aquest 27-S, el president de la Generalitat, Artur Mas, "ha fracassat en la seva estratègia secessionista" perquè "no ha aconseguit ni en vots ni en escons el suport de la societat catalana per a la naturalesa del desafiament que ha plantejat". Fonts de La Moncloa asseguren que els catalans "han tornat a demostrar que són una societat plural que es resisteix a la uniformitat dels independentistes".

És la valoració de l'equip de Mariano Rajoy de la nit electoral que el president espanyol i la seva plana major han seguit a la seu del PP del carrer Génova de Madrid. Rajoy finalment no ha comparegut i l'executiu espanyol manté l'estratègia que ha seguit fins ara respecte a Catalunya, en la línia del que va expressar el mateix Rajoy a dimecres, quan va dir que ni vots ni escons podien legitimar "una operació il·legal". La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar que el seu govern continuaria ferm en la defensa de la Constitució "fos quin fos" el resultat.

El PP no ha valorat la participació que ha batut rècords en aquestes eleccions i ha superat l'obtinguda a totes les eleccions autonòmiques anteriors i la que es va obtenir al referèndum de la Constitució.

[Font: Nació digital, Acn, Barcelona, 27set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 28Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.