Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27set15


Iceta confia que Junts pel Sí governarà «des del respecte a la llei»


El candidat del PSC, Miquel Iceta, ha felicitat Junts pel Sí per la victòria a les eleccions d'aquest 27-S que, diu, tindrà "la responsabilitat de governar Catalunya". El primer secretari del PSC confia que ho faran "des del respecte a la llei i a les altres opcions amb representació parlamentària". Iceta ha subratllat que no s'ha donat una majoria de catalans a favor de la independència i que "qui havia plantejat les eleccions com un plebiscit" no ha obtingut el 50% dels vots.

El Partit Socialista de Catalunya ha aconseguit 16 escons amb 505.000 vots (96,7% escrutat), els pitjors resultats de la història del partit. Tanmateix, Iceta ha valorat els resultats com "tot un èxit en un context de màxima polarització, després d'haver patit una traumàtica escissió i en competència amb forces emergents". "Crec que la campanya que hem desenvolupat ens ha permès remuntar una situació que molts havien definit com a terminal", ha reflexionat Iceta.

"Diàleg i pacte"

Finalment, Iceta ha destacat que el partit "mantindrà el seu discurs polític", que advoca pel "diàleg i el pacte" per trobar una "sortida" al problema de l'encaix entre Catalunya i Espanya. A més, el socialista ha considerat que el proper Govern "ha de treballar per la reactivació econòmica, la defensa de l'estat del benestar i la recuperació del prestigi de la política".

Així mateix, Iceta ha recordat que "en el conjunt d'Espanya hi ha molts ciutadans no accepten el manteniment de la situació actual", i ha plantejat que "entre l'immobilisme i la ruptura hi ha una opció millor", és a dir, la socialista.

[Font: Nació digital, Barcelona, 27set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 28Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.