Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27set15


Arrimadas demana la dimissió de Mas i la convocatòria de noves eleccions


La candidata de Ciutadans Inés Arrimadas ha evitat concedir la victòria a Junts pel Sí en les eleccions d'aquesta nit. Molt al contrari, entre crits de "Catalunya és Espanya" i "Presidenta, presidenta", Arrimadas ha assegurat que "el que millor que pot fer Artur Mas és dimitir i marxar a casa", i tot seguit ha demanat "la convocatòria d'unes noves eleccions". Concretament, ha parlat d'uns comicis on tots els partits es presentin amb un programa convencional.

Arrimadas ha donat les gràcies per haver rebut "700.000 vots" i per tant, "triplicar els resultats de les eleccions del 2012". Sobre felicitar al guanyador, ni una paraula, tot el contrari.

Al seu torn el president de Ciutadans, Albert Rivera, que un cop més ha parlat després de la candidata tancant les compareixences, tampoc ha volgut assumir uns resultats que situen Ciutadans com a segona força al Parlament però molt per darrera de Junts pel Sí. Al contrari, de forma eufòrica ha fet lectura plebiscitària dels resultats quan ha assegurat que "són més els catalans que han votat unió que els que han votat separació", tot atribuint el mèrit a la formació unionista. "Ciutadans ha evitat la ruptura d'aquest país", ha dit entre aplaudiments i crits de "jo sóc espanyol, espanyol, espanyol".

Rivera, que serà candidat a les eleccions de desembre, ha continuat el seu discurs en clau espanyola, tot assegurant que la formació unionista "protagonitzarà el canvi a tot Espanya" i, adreçant-se "als ciutadans de la resta d'Espanya", ha afirmat que "la vella política ha mort a les urnes". "Comença la nova política a Espanya", ha afegit Rivera, per felicitar-se tot seguit per haver situat Ciutadans com a "primer partit a Catalunya de nivell nacional". Nacional espanyol, s'entén.

Els líders de Ciutadans han aparegut davant la premsa -un centenar de periodistes acreditats- i uns 400 militants i simpatitzants. Aquests darrers els han rebut en un clima d'eufòria desbocada talment com si aquesta formació hagués estat la vencedora de les eleccions. Entre càntics i crits refermant l'espanyolitat dels congregats s'han succeït les abraçades de felicitat i emoció, una situació que pot revertir dràsticament en els propers dies si Junts pel Sí forma Govern i engega un procés d'independència.

[Font: Par Jordi Palmer, Nació digital, 27set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.