Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27set15


La CUP posa condicions per negociar un possible govern de Junts pel Sí


El cap de llista de la CUP per Barcelona, Antonio Baños, ja ha posat les condicions sobre la taula per a una futura negociació de govern amb Junts pel Sí des del Casino L'Aliança del Poblenou: pla de xoc per aconseguir zero desnonaments, zero privatitzacions, zero retallades i tres àpats per a tots els catalans. És a dir, pla de xoc, també, contra la pobresa. "En acabat, que vinguin i conversem del que sigui", ha sentenciat en referència a una hipotètica negociació. La CUP va iniciar la campanya amb la voluntat de ser decisiva el 28-S, però era difícil que ho fos tant com ho és ara amb els resultats electorals a la mà.

62 diputats per a Junts pel Sí. 63 per a Catalunya Sí que es Pot, juntament amb bloc del "no" a la independència (C's, PP i PSC). En aquest escenari, l'abstenció amb la que tant s'especulava durant la campanya per permetre que Artur Mas esdevingués president amb majoria simple ja no té cabuda. En els propers dies, la CUP s'haurà de posicionar entre votar en contra de la seva investidura o a favor, en cas que des de Junts pel Sí no arribin altres propostes. "Ho deixem clar a tothom: primer desobediència a les lleis injustes i contràries a les lleis catalanes", ha insistit Baños.

Les missives als independentistes no han estat les úniques. Dirigint-se a l'estat espanyol, el cap de llista de la CUP s'ha mostrat contundent: "Som molts i no tenim por, a partir d'avui no ens maneu, ens governem".

[Font: Par Isaac Meler, Nació digital, Barcelona, 27set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.