Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29set15


Mas declararà com a imputat al 75 aniversari de l'afusellament de Companys


 

Lluís Companys en el Puerto de Santa María

El proper 15 d'octubre, el president de la Generalitat, Artur Mas, declararà davant del TSJC en condició d'imputat per l'organització de la consulta del 9-N. Les dates porten a vegades missatges subliminals. Aquell dia es complirà el 75 aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys al fossar del castell de Montjuïc.

La sentència de mort contra Companys era cosa feta des de la seva detenció a França per oficials alemanys, però en presencia de Pedro Urraca, policia del règim franquista. A partir d'aleshores, tot va anar molt ràpid. S'ha dit que Franco volia que l'execució fos el 6 d'octubre, com a símbol de càstig per la revolta liderada per Companys el 1934, però que el sumari, tot i instruir-se de manera accelerada, no va donar prou temps.

Companys era home mort com a dirigent republicà, però la seva participació en els fets del 6 d'Octubre va ser un agreujant. Plantar cara a l'Estat sempre té un càstig per als dirigents catalans. Ara, sortosament, els temps han canviat i Mas declararà davant d'un tribunal civil, el TSJC, que té la seva seu al passeig… Lluís Companys.

[Font: Per Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 29set15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 29Sep15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.