Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01oct15


Tardà titlla el Constitucional de «botxí de la democràcia» i d'òrgan «corromput»


El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat aquest dimecres que el PP vol convertir el Tribunal Constitucional en "el botxí de la democràcia" a través de la reforma de la Llei del Tribunal Constitucional i en "un òrgan corromput" al servei del govern espanyol. Tardà ha lamentat que es tracta d'un "nou frau i d'una nova amenaça" contra Catalunya. "És un nou arsenal contra el procés català", ha exclamat el portaveu independentista des del faristol de l'hemicicle, per afegir que es tracta d'una "utilització perversa del sistema judicial" per inhabilitar el president de la Generalitat, Artur Mas. "La reforma vol completar un cicle regressiu", ha reblat, per afegir que "estan embogits i són cutres políticament".

A parer de Tardà, la reforma és un "insult" més contra Catalunya igual que les ofensenes de figures com l'expresident del govern espanyol, Felipe González, quan va comparar "el procés amb el nazisme", les amenaces de corralito del governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, o la "manipulació" d'una text a l'hora de traduir-lo a l'espanyol. "S'ha de ser miserable", ha assenyalat Tardà en referència a González.

Finalment, ha criticat que els tribunals hagin escollit el 75è aniversari de l'afusellament del president Lluís companys per l'exèrcit espanyol i ha lamentat que ni PSOE ni PP hagin tingut la "dignitat" d'anul·lar la sentència. "La reforma vol completar un cicle regressiu", ha reblat.

[Font: Nació digital, Acn, Barcelona, 01oct15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 06Oct15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.