Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

27nov12


El PSC suspèn del càrrec al secretari d'Organització del PSC, vinculat en la suposada trama de Sabadell


El secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, està implicat en la presumpta trama de corrupció centrada a Sabadell, l'anomenada operació Mercuri. La seva condició d'aforat, com a diputat al Congrés, fa que el jutjat de Sabadell no el pugui imputar i haurà de ser el Tribunal Suprem qui hagi de decidir i, si s'escau, obrir una causa separada.

Segons li han comunicat els Mossos, Fernández, estaria imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències arrel d'una conversa telefònica que va mantenir amb l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, que està imputada per prevaricació.

Segons han explicat a l'ACN fonts socialistes, el cas que implica a Fernández seria una causa separada de la de la trama de Sabadell, tot i que tenen en comú la investigació inicial del cas que ha acabat amb la imputació de l'alcalde Manuel Bustos

Fernández ha comparegut aquest dimarts a la tarda davant els mitjans de comunicació després de rebre la visita de dos Mossos d'Esquadra, que segons ha dit, li han comunicat que ha de fer "una trucada" a un comandament dels Mossos, que espera "l'informi" sobre les informacions que l'impliquen en la investigació que s'està duent a terme aquest dimarts sobre una presumpte trama de corrupció urbanística que té el seu epicentre a Sabadell.

De fet, Fernández, ha comparegut per anunciar que l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha estat suspès temporalment del seu càrrec com a secretari de política municipal del PSC, sempre des de la "confiança sobre la seva honorabilitat" i a l'espera que s'aclareixi tota la investigació que permeti "demostrar la seva innocència".

En aquest sentit, Fernández ha avançat que si els Mossos li comunicaven després de la roda de premsa que està imputat en la presumpta trama de corrupció urbanística o si és citat a declarar pel jutge sobre el cas, "posaré el càrrec a disposició del secretari general del partit com a secretari d'organització".

Cap a les 18h de la tarda, Fernàndez ha confirmat als mitjans que els Mossos li havien notificat la seva implicació en el cas.

Cap a la mateixa hora, el secretari general del PSC, Pere Navarro, ha arribat a la seu del partit, al carrer Nicaragua de Barcelona, on s'ha reunit amb Fernández durant unes hores. Finalment, el PSC ha informat que ha decidit acceptar la suspensió de Fernández com a secretari d'Organització fins que s'aclareixin els fets.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 27nov12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Nov12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.