Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21oct15


Mas signarà aquest dimecres el decret de constitució del Parlament


Artur Mas, signarà aquest dimecres el decret de constitució del Parlament perquè comenci la XI legislatura després dels comicis del passat 27 de setembre.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, després d'aquesta firma, el president farà una compareixença informativa en la galeria gòtica del Palau de la Generalitat. Fins aquest dimecres no es revelarà quin dia es constituirà la cambra, tot i que fonts parlamentàries consultades per Europa Press apunten que molt probablement serà el dilluns 26 d'octubre.

D'altra banda, els portaveus dels grups de Junts pel Sí, Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot, el PP i la CUP es reuniran dijous per arribar un acord per constituir la mesa del Parlament. En aquests moments, el més probable és que Junts pel Sí tingui, a banda de la presidència -s'ha proposat a Carme Forcadell-, una vicepresidència i una secretaria, Ciutadans l'altra vicepresidència, i una secretaria per al PSC i una per a Catalunya Sí que es Pot.

Els noms proposats per ocupar les vicespresidències són el convergent Lluís Corominas (Junts pel Sí) i José María Espejo-Saavedra (Ciutadans). Per les diverses secretaries les propostes són les de la republicana Anna Simó (Junts pel Sí), David Pérez (PSC) i Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que es Pot), mentre que la convergent Ramona Barrufet ocuparia la secretaria quarta si la CUP renuncia a formar part de la mesa. El PP seria l'única formació que en quedaria fora.

[Font: Nació digital, Barcelona, 21oct15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 22Oct15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.