Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

21oct15


Detingut el tresorer de CDC pel presumpte cas del 3%


La Guàrdia Civil ha detingut el tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, Andreu Viloca, en el marc d'una operació Petrum contra el presumpte cas del 3%. En la mateixa operació, ordenada pel jutjat del Vendrell, també s'han detingut empresaris acusats de pagar presumptes comissions il·legals. Entre els arrestats hi ha Josep Antoni Rosell, director general de l'empresa pública Infraestructures.cat, l'antiga GISA.

Hores d'ara la Guàrdia Civil custodia la seu de Convergència al carrer Còrsega de Barcelona on dos fiscals ja n'han sortit. Aquest matí s'estan produint registres en ajuntaments com el d'Olot i el de Sant Fruitós del Bages així com en diverses empreses i domicilis particulars de Barcelona i Madrid.

Demanen expedients als ajuntaments d'Olot i Sant Fruitós

En el cas de la capital de la Garrotxa s'ha demanat l'expedient referent a la concessió del servei de recollida d'escombraries a l'empresa Igfa Urbaser. Es tracta d'un contracte iniciat pel consistori socialista de Lluís Sacrest i adjudicat ja amb el convergent Josep Maria Corominas l'any 2011. L'alcalde ha assegurat estar "molt tranquil" ja que es va fer la mesa de contractació amb les tres ofertes, informa Andreu Oliveras.

Per altra banda, en el cas de Sant Fruitós del Bages s'ha demanat l'expedient vinculat al centre cívic Nexe, un dels projectes que informacions periodístiques han assenyalat que podria estar relacionat amb el pagament de comissions a la fundació de CDC.

Tercera fase de l'operació Petrum

Es tracta de a tercera fase de l'operació Petrum, després que el passat 28 d'agost els agents també entressin a les dependències de la formació nacionalista i que el 23 de juliol passat detinguessin el conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca. La Guàrdia Civil preveu que es produeixin fins a una desena el nombre d'arrestats.

La detenció del tresorer de CDC coincideix amb el mateix dia que el president Artur Mas ha de signar el decret de convocatòria del Parlament de Catalunya. Posteriorment, ha de realitzar una compareixença davant dels mitjans a la sala gòtica del Palau de la Generalitat.

[Font: Nació digital, Barcelona, 21oct15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 22Oct15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.