Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27oct15


Ciutadans, PSC i PP s'oposen frontalment a la declaració independentista


La proposta de resolució que Junts pel Sí i la CUP han presentat aquest dimarts per tal que el Parlament declari l'inici del procés per construir un estat independent ha rebut l'oposició de la resta de grups. Catalunya Sí que es Pot s'hi ha mostrat disconforme, especialment perquè tot i tenir converses amb la Candidatura d'Unitat Popular s'ha trobat l'acord fet, diuen, sense previ avís. En canvi, Ciutadans, el PSC i el PP presenten una oposició frontal al text perquè, des del seu punt de vista, atempta contra la legalitat i suposa una vulneració democràtica.

La primera de pronunciar-se en contra del text ha estat la líder de Ciutadans a Catalunya i cap de l'oposició, Inés Arrimadas. Des de la sala de premsa del Parlament, Arrimadas ha qualificat la proposta de resolució de "cop a la democràcia" i ha anunciat que utilitzaran els "mecanismes polítics" que tinguin a l'abast. La cap de llista de Ciutadans no ha concretat els mecanismes però s'ha mostrat confiada en què la justícia pugui "començar a actuar".

Contundència del PSC

La valoració del PSC l'ha feta la seva portaveu parlamentària. Eva Granados ha estat molt contundent en el missatge, especialment quan ha advertit que la declaració pot situar la política catalana en un "carreró sense sortida" i en un "conflicte institucional sense solució". Ara bé, la màxima advertència l'ha feta quan ha assenyalat que el text "posa en risc la unitat civil". D'aquesta manera, se situa al costat del PP de García Albiol, tot pronosticant una resposta per part de l'unionisme.

El PP ha estat el darrer d'aquests tres partits que ha comparegut. El seu candidat, Xavier García Albiol, també ha fet acte a la sala de premsa acompanyat de diversos diputats, evidenciant la càrrega del missatge. El cap de llista popular ha anunciat que proposaran a la resta de grups una resolució que s'obren a pactar i que pretenen que garanteixi "els drets i la igualtat de tots els catalans". Catalunya Sí que es Pot ja ha descartat parlar-ne assegurant, per boca de Joan Coscubiela, que estan a "sis galàxies estelars" del Partit Popular.

García Albiol també ha estat contundent quan, acostant-se a la terminologia d'Arrimadas, ha qualificat el text presentat per Junts pel Sí i la CUP com una "amenaça per la democràcia". Tot just l'endemà que es constituís el Parlament, les espases estan molt enlaire.

[Font: Per Pere Gendrau, Parlament de Catalunya, Nació digital, Barcelona, 27oct15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Oct15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.