Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28oct15


El PP bloqueja la tramitació de la declaració independentista de Junts pel Sí i la CUP


El Partit Popular ha bloquejat la tramitació de la declaració independentista conjunta presentada amb caràcter d'urgència per Junts pel Sí i la CUP. Ho fa utilitzant una de les argúcies que permeten els mecanismes parlamentaris. Avui s'ha reunit la mesa de la cambra per donar tràmit a aquesta proposta, però per convocar el ple, en primer lloc cal que es convoqui la junta de portaveus del Parlament, que ha de ser informada del tràmit. El problema rau en què el PP encara no s'ha constituït com a grup.

El PP és l'únic grup de la cambra que encara no ha triat el seu portaveu i portaveus adjunts. Ho farà en els propers dies. Té de termini fins al dijous proper dia 5 de novembre. Avui, Enric Millo, que ha assistit a la reunió de la mesa amb dret a veu però sense vot, ha assegurat que si no s'han constituït encara no és per res que tingui a veure amb la proposta conjunta de Junts i la CUP, sinó perquè encara han de decidir qui és el portaveu "perquè tenim moltes persones bones entre les quals triar". I se n'ha anat somrient pel passadís.

L'argúcia legal del PP s'ha sumat a les peticions de C's i PSC de reconsiderar la proposta independentista de Junts pel Sí i la CUP. Amb aquests dos elements sobre la taula, la mesa del Parlament -amb majoria sobiranista- ha hagut de paralitzar temporalment la tramitació-. Això sí, amb els vots de Junts pel Sí i de Catalunya Sí que es Pot ha tombat la petició d'informe jurídic formulada per C's i PSC per determinar la legalitat del text.

Xavier García Albiol treu pit

Xavier García Albiol ha tret pit en una roda de premsa d'haver aconseguit aturar la tramitació d'urgència d'una proposta que ha qualificat de "cop d'estat sense armes". "És un gran motiu de satisfacció", ha assegurat en referència a la maniobra parlamentària. Ha admès que tard o d'hora la declaració acabarà arribant al plenari però que ja no ho podrà fer abans del primer debat d'investidura, voluntat que tenien tant Junts pel Sí com la CUP. El futur president del grup parlamentari popular també ha carregat contra el PSC per no voler fer un front comú constitucionalista conjuntament amb C's.

Jordi Turull: "No s'atura res"

La primera reacció en el bàndol sobiranista sobre l'estratègia del PP ha estat la de Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí. "No s'atura res. Són tràmits i tempos previsibles i calculats", ha assegurat a través de Twitter el diputat convergent.

[Font: Per Pep Martí, Parlament de Catalunya, Barcelona, 28oct15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 29Oct15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.