Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01nov15


El PP vol que el Constitucional prohibeixi el debat sobre la declaració independentista


El president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, ha anunciat que la formació presentarà un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional (TC) per evitar que la cambra catalana debati la declaració independentista promoguda per Junts pel Sí i la CUP. Albiol, que ho ha dit en una atenció als mitjans a Badalona, ha demanat al PSC i Ciutadans que se sumin a aquesta iniciativa perquè considera imprescindible que es "visualitzi un front antiindependentista".

Xavier García Albiol ha assegurat que cal una actuació conjunta per fer front a l'independentisme i ha remarcat que "es vital" transmetre sensació d'unitat davant el conjunt dels catalans i espanyols. "És bàsic que siguem capaços d'asseure'ns en una taula amb el PSC i Ciutadans per acordar un text conjunt i presentar un sol document en nom de les tres formacions", ha subratllat.

Aquestes declaracions contradiuen el missatge que el president espanyol va llançar divendres després de la trobada amb els líders del PSOE, Ciutadans i Podem a la Moncloa, quan va descartar recòrrer la declaració d'inici de procés constituent abans que es debati al Parlament. En aquest sentit va remarcar que no és hora d'entrar en "debats estèrils" sobre si cal fer-ho abans o després i va recordar que l'Estat té els "instruments" per afrontar el que considera un "desafiament" i un "repte que compromet tots els demòcrates".

[Font: Nació digital, Barcelona, 01nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 02Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.