Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

09nov15


Mas acusa Rajoy de «fregar el ridícul» per convocar tots els partits menys els representants de Catalunya


El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha acusat aquest dilluns el president espanyol, Mariano Rajoy de tenir "una actitud que frega el ridícul i molt lluny del fair play institucional". Durant la seva intervenció en el debat d'investidura que s'està fent al Parlament, ha valorat d'aquesta manera el fet que Rajoy hagi convocat diverses forces polítiques per dialogar però no ho hagi fet amb cap dels representants institucionals de Catalunya, com ell mateix o com la presidenta de la cambra, Carme Forcadell.

"De debò, qui vol viure en un estat com aquest?", s'ha preguntat Artur Mas davant la reacció que està tenint el govern del PP i la justícia espanyola respecte la demanda democràtica, d'exercir el dret de decidir, del poble de Catalunya. I és que, des del seu punt de vista, l'executiu estatal continua "donant l'esquena al diàleg i la negociació" malgrat els resultats sorgits de les eleccions del 27 de setembre.

Mas ha iniciat la seva intervenció fent una lectura dels resultats electorals. "L'aval democràtic amb què es presenta Junts pel Sí a aquesta investidura és molt sòlid, molt ferm i molt clar", ha sentenciat el president en funcions, tot afegint que "per primera vegada" hi ha "una majoria netament independentista" al Parlament. Amb resultats inferiors, ha destacat Mas, el Regne Unit o el Canadà han negociat un referèndum amb Escòcia o el Quebec. En canvi, a l'estat espanyol, al seu entendre, es combat la democràcia amb les lleis i els tribunals.

El diàleg, i les negatives a la negociació per part del govern espanyol, han tingut molt pes en la part inicial de la seva intervenció. Segons el president en funcions, encara hi ha "marge per a la negociació" i ha convidat els poders de l'Estat a "llegir amb serenor" el resultat de les eleccions catalanes. Ara bé, al mateix temps, ha advertir que el procés independentista "no el pot aturar ningú".

[Font: Per Pere Gendrau, Parlament de Catalunya, Nació digital, Barcelona, 09nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 10Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.