Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

09nov15


Rajoy inicia els tràmits per recórrer la declaració independentista al Constitucional i apunta a Forcadell


Mariano Rajoy ha iniciat tots els tràmits per recórrer la declaració independentista tan bon punt s'ha aprovat. En una compareixença realitzada pocs minuts després que el Parlament votés la proposta de Junts per Sí i la CUP, el president espanyol ha anunciat que ha sollicitat al Consell d'Estat que realitzi l'informe preceptiu previ al recurs al Constitucional. A més, tal i com va fer fa pocs dies la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, ha apuntat a Carme Forcadell assegurant que reclamaran que l'alt tribunal espanyol l'adverteixi expressament de les conseqüències de desobeir la resolució.

Rajoy, en una declaració institucional realitzada des de Béjar, a Salamanca, ha assegurat que "utilitzarà tots els mitjans de la democràcia, tots". "És la meva obligació com a governant i la meva convicció com a demòcrata", ha afegit. "No hi haurà desconnexió ni fractura", ha conclòs.

Reunió amb Pedro Sánchez

Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, es reuniran aquest dimarts a la Moncloa per abordar les accions que duran a terme després del ple d'aquest dilluns al Parlament. El cap de l'executiu espanyol ja ha anunciat, després de la reunió amb els sindicats i la patronal, que després de la votació al Parlament parlaria amb tots els partits i agents socials abans d'emprendre les accions que el govern espanyol consideri oportunes per impedir la ruptura.

Consell de ministres

Un cop haver-se reunit amb Pedro Sánchez, Rajoy convocarà un consell de ministres extraordinari dimecres que hauria de servir per acordar el recurs contra la declaració independentista. El president espanyol ja havia anunciat la setmana passada que portaria la declaració independentista al Tribunal Constitucional l'"endemà" d'aprovar-se.

[Font: Nació digital, Barcelona, 09nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 10Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.