Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10nov15


Iceta, a Mas: «Crec sincerament que el seu moment polític ja ha passat»


El grup parlamentari del PSC votarà en contra de la investidura d'Artur Mas perquè el president en funcions és "el responsable directe del disbarat d'ahir", en referència a la declaració independentista aprovada pel Parlament. Així ho ha assegurat el president del grup i primer secretari de la formació, Miquel Iceta, aquest dimarts, durant la seva intervenció en el debat d'investidura. Per justificar la seva posició, s'ha remès als editorials de La Vanguardia i El Periódico, en contra de la proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP. "Compartim fil per randa la seva opinió", ha assenyalat Iceta.

"Crec sincerament que el seu moment polític ha passat, ho dic des del respecte al que ha fet", ha assegurat Iceta dirigint-se a Artur Mas. I és que, un cop més, el dirigent del PSC ha fet gala de les seves taules parlamentàries i, amb unes formes exquisides, a donat un no absolut al candidat de Junts pel Sí. I que el moment de Mas ha passat, segons Iceta, es veu analitzant els cinc anys que porta governant, durant els quals "no s'han produït els avenços significatius" que, assegura, va prometre Mas.

Les bones formes, i el reconeixement de les diverses posicions argumentades, també s'ha observat quan Iceta ha fet referència al suport que CiU va donar al PSOE de Rodríguez Zapatero, el maig del 2010, per aprovar la reforma constitucional necessària per impedir el rescat de l'estat espanyol. Una actitud que, segons el dirigent del PSC, va ser "excepcional". Ara bé, també s'ha mostrat convençut que el suport de la federació estava motivat perquè pensaven que era "el millor" per a la ciutadania de Catalunya.

Resumint, Miquel Iceta ha assenyalat que hi ha "dues maneres" de governar Catalunya. Una que passa per aconseguir "aquesta independència exprés" que, al seu entendre, propugna Junts pel Sí i tots els seus suposats avantatges. L'altra és la de la "negociació amb les institucions de l'Estat". Un "camí de l'acord" que, tal com admet Iceta, "no serà senzill". Ara bé, des del seu punt de vista, és l'única manera d'aconseguir els "avenços" que Catalunya necessita.

[Font: Per Pere Gendrau, Parlament de Catalunya, Nació digital, Barcelona, 10nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 10Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.