Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10nov15


La Fiscalia demana als Mossos que actuïn davant de possibles delictes de sedició


La Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha dictat una ordre que sollicita a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, entre els quals els Mossos d'Esquadra, que informin de tots els delictes -amb una referència explícita al de sedició- que es puguin cometre si el Tribunal Constitucional "invalida i deixa sense efecte" la declaració independentista aprovada aquest dilluns.

En un escrit del 5 de novembre el fiscal en cap Javier Zaragoza assenyala que l'execució del "mandat illegal" aprovat pel Parlament podria constituir els delictes de sedició, prevaricació, desobediència, usurpació d'atribucions, ús indegut de fons públics o delictes contra la Corona i l'Estat com el de rebellió.

L'ordre, remesa als comandaments dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil, entre altres, recorda que l'Audiència Nacional espanyola no és competent per perseguir aforats (diputats del Parlament, presidents i membres del Govern), però sí per investigar l'actuació de les autoritats, funcionaris o particulars" que participin en aquestes accions.

[Font: Nació digital, Barcelona, 10nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 10Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.