Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

30nov12


Mas demana a ERC suports "permanents" per obtenir la "màxima estabilitat"


El president de la Generalitat en funcions i líder de CiU, Artur Mas, ha comparegut aquest migdia per primer cop després de les eleccions del 25-N. Mas ha mantingut que les eleccions "calia fer-les" malgrat" no haver complert les expectatives" com a govern i com a partit. També ha assegurat que un govern se'n pot sortir aplicant polítiques d'austeritat dient la veritat i actuant amb sensibilitat. Amb tot, per Mas, la situació "ideal" és un govern de coalició per tenir un "govern fort, estable i seriós". Però si la coalició no pot ser, "cal buscar fórmules de màxima estabilitat", amb un programa conjunt i "confiança mútua".

Mas ha apostat per tenir un govern fort, estable i seriós, que no estigui pendent de si té suport o no. "Si no, res del que ens proposem serà possible", ha remarcat. Per Mas, de les eleccions han sortit dos mandats clars: un, l'aposta pel dret a decidir, d'una forma majoritària, i l'altre, que "això" ho ha de governar CiU i que ho ha de fer "amb suports permanents no suports aïllats". "Entrem en una realitat més complexe però que compromet a més gent".

I per aconseguir el govern "estable, seriós i fort", Mas considera que l'única via és aconseguir el suport de com a mínim un partit. I els partits amb qui considera es pot arribar a algun pacte són els que comparteixin un mateix programa: superació de la crisi, consolidació de l'estat del benestar i dret a decidir. És a dir: "Clarament per ERC i intentarem que també estigui el PSC", les dues formacions polítiques que comparteixen els tres objectius del govern. Mas, a més, ha posat com a exemple les coalició que s'han dut a terme a Holanda i Alemanya.

Mas ha demanat a tots els partits que assumeixin els resultats electorals, tal com també ha fet CiU de forma "serena i democràtica", i que assumeixin responsabilitats. "Fa uns anys tothom intentava arribar al govern, ara ningú hi vol entrar", ha assegurat.

Preguntat sobre unes declaracions de Pere Navarro d'aquest mateix divendres, en què s'ha mostrat a favor de millorar el pacte fiscal, Mas ha recordat al líder del PSC que "hi ha una gran majoria que amb el fiscal no en té prou".

Sobre la lectura que en pot fer el govern espanyol, Mas ha deixat clar que la societat catalana després de les eleccions s'ha pronunciat i la gran majoria està a favor del dret a decidir. De fet, ha recordat que els espanyolistes representen 28 dels 135 diputats que hi ha al Parlament.

[Font: El Punt Avui, Barcelona, 30nov12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Nov12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.