Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones Online
Derechos | Equipo Nizkor       

30nov12


"La independència de Catalunya reforçaria una tendència global", segons el 'The New York Times'


Un article al New York Times Descriu que en les eleccions del passat diumenge, "la majoria dels escons els van guanyar diputats independentistes". I aquest fet reforçaria una tendència general.

L'autor explica que des de la segona Guerra Mundial, "el nombre de nacions ha crescut molt, sobre tot després de la implosió de la Unió Soviètica".

També es fa menció dels trets identitaris que té Catalunya, com "una llengua i cultura pròpies". Tanmateix, aquesta llengua i cultura van "ser suprimides pel règim de Franco". També fa esment de la immigració interna que hi va haver, de terres d'Espanya a Catalunya. Així, "durant el règim de Franco, molts castellanoparlants van arribar a Catalunya, i aquest fet, més el jou de Franco, van fer que amb la democràcia, l'independentisme no aixequés el vol".

Tanmateix, "les noves generacions han après el català, i aquestes pressionen per la independència".

Després fa un repàs a la situació econòmica que viu Catalunya, en aquest sentit, l'autor afirma que "una solució, per no arribar a la independència, seria no carregar tantes taxes als catalans, o oferir-los més bens públics". Tot i això, a mesura que els estats i la redistribució creix, les regions més riques troben que les taxes són excessivament oneroses". Llavors, amb "la fi de la guerra freda, les petites nacions no troben que estar dins d'un estat més gran sigui un valor afegit en la seva seguretat".

"La situació de Catalunya val la pena de ser observada" i acaba reblant que "una nació petita pot ser establerta de manera pacífica i pot ser que tingui beneficis a llarg termini".

[Font: Per Pol Serrano, El Punt Avui, Barcelona, 30nov12]

Tienda de Libros Radio Nizkor On-Line Donations

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 30Nov12 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.