Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

13nov15


La fiscal general preveu ampliar la querella per la consulta del 9-N


La fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha anunciat aquest divendres a Santander que la Fiscalia està estudiant l'ampliació de la querella per la consulta del 9-N contra altres persones a banda d'Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega.

La querella va ser interposada per la Fiscalia després que es "desobeís" la decisió del Tribunal Constitucional i s'està tramitant al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va citar a declarar Artur Mas el passat 15 d'octubre.

"Em declaro màxim responsable d'haver pres aquesta iniciativa política i d'haver impulsat el procés. Sóc responsable d'haver escoltat milers de persones", va dir Mas davant els mitjans després de declarar davant el tribunal.

D'altra banda, Madrigal ha explicat que el seu departament està "expectant i reflexionant" sobre els escenaris que es poden obrir a Catalunya pel desafiament sobiranista i ha afirmat, en referència a l'article 155 de la Constitució, que veu "factibles totes les previsions legals que l'ordenament jurídic té establertes per situacions excepcionals".

[Source: Nació digital, Barcelona, 13nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 16Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.