Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

13nov15


Marta Rovira, des de Poblet: «Si no hi ha acord la gent no ens ho perdonaria»


La majoria del diputats del grup parlamentari de Junts pel Sí s'han trobat aquest matí al Palau de l'Abat del Monestir de Poblet. Com avançava aquest matí delCamp.cat, tot i que es tractava d'una reunió de treball programada típica de l'inici d'una legislatura on estaven previstes dinàmiques de grup per conjuntar el grup i fer que els diputats es coneguin entre ells, també ha servit per valorar el darrer pas de la CUP amb les condicions que ha fet públiques per a la negociació per formar govern.

A la sortida de la reunió, Marta Rovira, portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí, ha explicat que la trobada estava planificada amb antelació "per parlar de la legislatura i repassar el full de ruta i els compromisos que tenim. També hem valorat la situació que es va generar ahir però continuem asseguts a la taula de negociacions i esperem un acord ben aviat perquè la gent no ens ho perdonaria". "Hi ha unanimitat en que la nostra proposta és que el president de la Generalitat ha de ser Artur Mas", ha afegit la republicana.

Rovira ha explicat que a la reunió també s'ha parlat de la concentració que l'ANC ha convocat pel proper diumenge. Junts pel Sí ha acordat enviar-hi diputats "perquè és una clara defensa d'aquest mandat democràtic que tenim sobre la taula". Sobre si la CUP es podria molestar per aquest fet, ha assenyalat que "per a nosaltres un independentista és un aliat. Els enemics els tenim molt clars. Demanem que la concentració s'entengui en el sentit de defensar el mandat democràtic de les urnes i així no pot resultar contraproduent".

Mas insta la CUP a moure's

Artur Mas no ha participat finalment a la trobada de Poblet. Des de Barcelona ha destacat que Junts pel Sí ja ha fet un oferiment a la CUP per tal de facilitar un acord per a la investidura i que ara correspon a Antonio Baños i els seus diputats dir-hi la seva. "Nosaltres el moviment que havíem de fer per arribar a un acord ja l'hem fet, és públic i conegut. Per tant, a partir d'ara, veurem què diuen els altres", ha assenyalat a preguntes dels periodistes tot just després de participar en l'acte d'obertura de la 15a Cimera Internacional de premis Nobel de la Pau, al Paranimf de la Universitat de Barcelona. En el seu discurs i davant d'experts d'arreu del món, Mas ha posat en valor les manifestacions "massives" del poble català a favor del dret a decidir i ha apostat per la mentalitat "pacífica i cívica" i l'esperit de "no aixecar més murs" i, en canvi, construir "ponts per la llibertat".

[Font: Per Joan López/delCamp.cat, Monestir de Poblet, Nació digital, Barcelona, 13nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 16Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.