Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

26nov15


Benet Salellas admet que la CUP «s'ha quedat sola» en el «no» a Mas


Benet Salellas, diputat de la CUP, ha confessat que l'esquerra anticapitalista "s'ha quedat sola" en les reivindicacions "del sector social que veu amb bons ulls que no investim a Mas" i, en el marc de les negociacions amb Junts pel Sí, ha lamentat que, des d'aquest sector, "trobem molta passivitat i actituds exigents". En una entrevista a Ariet publicada aquest dimecres, Salellas ha revelat que de vegades es pregunta "on és la nostra gent?" i posa en dubte si cal seguir vetant la investidura.

El diputat de la CUP, de fet, sosté que la negativa d'investir a Mas "hauria de ser un posicionament ampli de l'esquerra -institucional i no-" i considera que, per això, "estem sols i pressionats". Salellas ha afirmat que "una de les decepcions personals que m'he endut" ha estat el fet que "ERC s'ha acotxat en el discurs de CDC" i "s'han doblegat a la seva voluntat" per por que no deixés el procés.

Converses amb Catalunya Sí que Es Pot

Salellas, que admet que la seva obsessió en el pacte amb Junts pel Sí és no renunciar ni a les reivindicacions nacionals ni a les socials, ha obert la porta a trobar una solució "després del 20-D", de les eleccions espanyoles: "En aquell moment i amb l'ajuda de Catalunya Sí que es Pot, es podria buscar una sortida aritmètica que passaria des de l'abstenció a intentar generar un nou candidat". "Quan Catalunya Sí que es Pot comprovi que els seus socis estatals no assoleixen un escenari per pactar un referèndum hauran de moure fitxa", ha afegit i ha reconegut que ja han iniciat converses amb ells.

[Font: Nació digital, Barcelona, 26nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 26Nov15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.