Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29nov15


La CUP insisteix en el «no» a Mas


Els més de 1.200 militants de la Candidatura d'Unitat Popular que s'han reunit aquest diumenge a Manresa han optat per negociar un acord amb Junts pel Sí que desemboqui en un govern que no tingui Artur Mas a la presidència.

Aquesta opció ha obtingut 823 vots. Esperar a després de les eleccions espanyoles per pactar una abstenció amb Catalunya Sí que es Pot per investir Mas a canvi d'un pla de xoc contra la pobresa i un calendari de procés constituent és l'escenari menys votat, amb 139 vots.

Durant la jornada de debat polític que ha celebrat el conjunt de la militància a la capital del Bages, s'han explorat quatre escenaris possibles. El segon que ha obtingut més suport, amb 574 vots, és el de seguir negociant amb Junts pel Sí però deixant clar que la figura presidencial no pot ser la del líder de CDC i, en cas contrari, anar a unes noves eleccions.

En tercer lloc, ha quedat la possibilitat d'assolir un pacte amb Junts pel Sí acceptant que Artur Mas sigui el president del nou govern. Segons fonts d'assistents a la jornada, el debat ha estat intens i s'ha comprovat que els diversos sectors de la candidatura, especialment el d'Endavant i Poble Lliure, han tensat les seves posicions. Tot continua obert fins a la realització de l'assemblea nacional "oberta", ja que la jornada d'aquest diumenge no era vinculant.

[Font: Per Pere Gemdrau, Nació digital, Barcelona, 29nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 01Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.