Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

29nov15


Barcelona impulsa la retirada de tota la simbologia franquista de Nou Barris


Nou Barris ha impulsat un conjunt d'accions per eliminar qualsevol referència a la simbologia franquista en aquest barri de Barcelona, així com els valors contraris a la democràcia, la llibertat i la solidaritat. L'Ajuntament ha presentat la iniciativa aquest matí en el mateix barri, a través del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i la regidora de Nou Barris, Janet Sanz.

El dirigents del govern local han expressat la seva voluntat d'aplicar el projecte "mitjançant un pla d'ocupació per a oferir la possibilitat que persones en atur del districte puguin col·laborar en aquest treball de forma remunerada". L'equip de govern té el compromís de canviar el nom de la plaça Llucmajor per plaça de la República, i ha afegit que volen fer millores "senzilles i que suposen pocs recursos", però de gran significació.

Pisarello ha afirmat que no només es volen eliminar els símbols franquistes, sinó recordar "a tots aquells que van lluitar contra el franquisme" i també recuperar la memòria llibertària i feminista. La iniciativa se centrarà sobretot a retirar plaques i símbols en espais privats, molts dels quals es troben a Nou Barris, ja que no hi ha constància que encara hi hagi símbols franquistes en espais públics de Barcelona.

[Font: Nació digital, Barcelona, 29nov15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 01Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.