Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

01des15


La CUP anuncia l'assemblea nacional decisiva pel 27 de desembre


El diputat de la CUP, Sergi Saladié, ha anunciat que el proper 27 de desembre el seu partit realitzarà una Assemblea Nacional, motiu pel qual ha emplaçat a Junts pel Sí a arribar un acord "global" abans d'aquesta data. Es tracta de l'assemblea "oberta" avançada per NacióDigital i acordada fa setmanes per tal de validar un possible pacte amb la principal candidatura independentista. "Necessitem portar-hi aquests acords", ha defensat Saladié, ja que, "amb un full en blanc no es pot plantejar cap investidura".

En aquest sentit, el diputat de la CUP ha indicat les dificultats de les negociacions explicant que Junts pel Sí "ni tan sols van ser capaços de donar confirmació a propostes del seu programa electoral" en matèria de pobresa infantil o habitatge. Saladié ha insistit que "a dia d'avui" no hi ha "cap acord" per ensenyar a la militància i al conjunt de la societat i ha assegurat que "tot s'està diluint en la presidència, quan la societat es va expressar en termes plebiscitaris".

Tanmateix, el diputat tarragoní ha refermat la voluntat del seu partit de seguir treballant per arribar a un "acord global", tot i reconèixer que les negociacions estan "una mica refredades".

Ús partidista del ple de pobresa

Saladié també ha aprofitat per criticar la voluntat del PSC i Catalunya Sí que es Pot de realitzar un ple dedicat a la pobresa el més aviat possible. "Hi estem absolutament a favor", ha declarat tot remarcant, alhora, que el que no comparteix és el seu "ús partidista".

Així, el diputat de la CUP ha considerat que aquests partits estan "jugant amb les misèries de la gent en plena precampanya electoral". I ha reblat que es tracta de partits que "van tenir responsabilitat política en anys de bonança" i "no van ser capaços" de rebaixar l'índex de pobresa per sota del 17%.

[Font: Nació digital, Barcelona, 01des15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 02Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.