Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

26des15


Pedro Sánchez: «Mai negociaré res que afecti la integritat territorial d'Espanya»


El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tancat la porta aquest dissabte al referèndum a Catalunya que reclama Podem com a condició per a pactar. "Mai negociaré res que afecti la integritat territorial d'Espanya", ha assegurat Sánchez en declaracions al diari El País. "Així li vaig traslladar a Pablo Iglesias, perquè si vol abordar aquest assumpte mai ens posaríem d'acord i bloquejaria qualsevol possibilitat d'entesa", ha reblat un líder del PSOE que intentarà convèncer els seus barons -entre demà i dilluns- que un possible pacte de governabilitat amb Podem no inclourà mai un referèndum sobre l'autodeterminació a Catalunya. De fet, Sánchez s'ha autoimposat com a tasca "unir el PSOE en un pacte d'esquerres que respecti la integritat territorial d'Espanya".

Els límits i les bases per començar a negociar amb altres forces polítiques les exposarà Pedro Sánchez al comitè federal del PSOE del proper dilluns 28 de desembre, tot i que està previst que aquest diumenge celebri ja una reunió informal amb els dirigents territorials "per mirar de reforçar el consens". "La proposta que faré al comitè federal unirà al conjunt del partit; tant dirigents com militants, i també votants", ha confiat Sánchez, que d'aquí dos dies afrontarà doncs una de les assemblees més complicades en els seus 17 mesos al capdavant del PSOE. Barons territorials com l'andalusa Susana Díaz, l'extremeny Guillermo Fernández Vara o l'asturià Javier Fernández ja l'han mig desautoritzat i han expressat en públic la seva oposició a establir negociacions amb Podem si defensa un referèndum com a sortida al conflicte a Catalunya.

[Font: Nacio Digital, Barcelona, 26des15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 28Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.