Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

26des15


La màgia entra al Concert de Sant Esteve al Palau de la Música


El tradicional Concert de Sant Esteve ha viscut aquest dissabte una edició molt màgica gràcies a la complicitat de l'il·lusionista Mag Lari. El concert ha comptat amb un total de 23 cançons, que han anat des d'obres del compositor John Rutter, fins a nadales tradicionals catalanes com 'Allà sota una penya'. La màgia ha estat present en diferents moments de l'espectacle amb petits efectes especials lluminosos i ornaments. Un dels moments més especials s'ha viscut durant la interpretació d'El cant de la senyera amb el públic dempeus i sota el clam d'independència. Qui també ha rebut forts aplaudiments ha estat el director de l'Orfeó Català, Josep Vila, que aquesta serà la seva darrera temporada.

El Concert de Sant Esteve al Palau de la Música ha celebrat aquest dissabte la seva edició més màgica. Amb l'assessorament del Mag Lari, els cors de l'Orfeó Català han introduït a les seves interpretacions picades d'ullet a la màgia. De fet, el Mag Lari no ha estat present a l'espectacle, però sí que havia deixat gravades diferents peces que els espectadors de TV3 han pogut veure intercalades amb el concert.

De fet, fa dos anys que el director de l'Orfeó, Josep Vila, va decidir introduir al tradicional Concert de Sant Esteve algun tipus d'art no musical com a "experiment". El primer any va ser el teatre, el segon la poesia i, enguany, la màgia, que s'ha filtrat per les parets del Palau. Una altra de les novetats del concert han estat les fanfares nadalenques, que han estat les encarregades de rebre el públic durant l'accés a la sala de concerts.

El concert, ideat per Josep Vila i l'equip de directors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, h comptat amb música religiosa, música d'inspiració poètica i cançons populars relacionades amb el Nadal. També s'han interpretat obres del compositor John Rutter i s'han estrenat un parell d'obres que han estat encarregades expressament pel concert: un arranjament de nadales catalanes per als més petits de Xavier Pastrana i una peça instrumental escrita per Jordi Bello.

Com ja és tradició, El cant de la senyera ha acomiadat el tradicional Concert de Sant Esteve i s'ha viscut un dels moments més àlgids de l'actuació. El públic assistent s'ha posat dempeus i ha desplegat desenes de banderes estelades i ha clamat per la 'independència' de Catalunya.

[Font: Nació digital, Barcelona, 26des15]Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 28Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.