Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

27des15


La CUP decidirà en urnes si «Mas o març»


Els assistents a l'assemblea nacional extraordinària de la CUP a Sabadell han optat pel vot secret en urna. Dels 2.261 acreditats que hi havia a les deu del matí, un 42,37% han escollit aquesta opció per decidir entre els quatre escenaris que el partit ha plantejat a les bases. Dos d'ells a favor d'investir el líder de CDC, Artur Mas, com a president, i dos més en contra i assumint noves eleccions el març.

Per ara, l'assistència queda lluny dels 3.577 inscrits. Segons fonts de la CUP, molta gent té previst venir només a votar. A la una hi haurà el primer torn i si no hi ha cap opció que obtingui més del 50% vindran dues possibles rondes més: a les quatre (hora en què l'organització tancarà les portes a més acreditacions) i a les sis de la tarda.

La sensació fins ara és que tot està a l'aire. Abans de l'assemblea, ja hi ha hagut veus reclamat un pacte amb Junts pel Sí i les diferents organitzacions de la CUP han constat diferències en un debat que es preveu intens amb un total de 50 torns de paraula. Les veus del "no" a Mas s'han mostrat en contra d'investir president al "gran retallador" i de deixar un espai que En Comú Podem podria abraçar. Des de fora del recinte de la pista coberta de Sabadell se senten aplaudiments i algun "no" al líder de Convergència.

[Font: Nació digital, Barcelona, 27des15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 28Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.