Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

28des15


Junts pel Sí no farà proposta alternativa i emplaça la CUP a definir-se


La pilota continua estant a la teulada de la CUP. Aquest és el missatge que ha traslladat el grup parlamentari de Junts pel Sí després de la reunió que han mantingut aquest dilluns a la cambra catalana. El seu president, Raül Romeva, ha assenyalat que ja es va presentar una proposta d'acord a la candidatura de l'esquerra independentista i que són els seus membres els que han de "desencallar aquesta situació".

"Hi ha un empat tècnic; això vol dir que la proposta que els vam fer no està rebutjada i continua viva", ha afirmat Romeva quan ha comparegut davant la premsa per traslladar la posició de Junts pel Sí. D'aquesta manera s'ha referit al resultat de l'Assemblea Nacional que la CUP va celebrar aquest diumenge a Sabadell. En aquest sentit, ha indicat que "respecten" els seus "mecanismes de decisió".

Preguntat sobre si s'han de convocar noves eleccions, arran dels missatges que està emetent Convergència durant els darrers dies i, concretament, pel del seu número dos a Madrid, Carles Campuzano, el president parlamentari de Junts pel Sí no s'ha volgut posicionar. En aquest punt, ha insistit en traslladar la decisió a la CUP, tot assenyalant que no parla en nom de CDC sinó del conjunt de diputats de Junts pel Sí.

En resum, Junts pel Sí veu una situació d'empat dins la CUP. "Estan en termes d'igualtat", ha precisat Romeva. Per tant, és aquest espai polític el que ha de decidir si accepta la proposta que els van traslladar. En altres paraules, és la Candidatura d'Unitat Popular la que s'ha de mullar sobre si vol investir el candidat de Junts pel Sí, que continua sent Artur Mas, o que es convoquin unes altres eleccions.

[Font: Per Pere Gendrau, Nació digital, Barcelona, 28des15]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 31Dec15 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.