Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

03gen16


El consell polític de la CUP diu «no» a la investidura de Mas


La gairebé sentantena d'assistents al consell polític que la CUP ha fet aquest diumenge a Barcelona han decidit no permetre la investidura del candidat de Junts pel Sí, Artur Mas. La reunió ha començat a les deu del matí i, després d'unes cinc hores de debat, i d'una primera votació en què s'han descartat diversos escenaris, s'ha assolit una majoria contrària a què el líder convergent es mantingui al capdavant de la Generalitat.

La segona votació és en la que s'ha assolit la majoria partidària del "no" a investir el líder convergent. Ha estat amb un total de 36 vots negatius i 30 que donaven suport a facilitar la presidència a Mas. Fonts assistents a la reunió han explicat, d'altra banda, a Nació Digital que la fórmula amb què es visualitzarà aquesta negativa serà amb l'abstenció dels deus diputats que representen la Candidatura d'Unitat Popular al Parlament.

Aquesta ha estat la tercera ronda de votacions, la que ha desencallat com es trasllada el "no" a Mas. Les dues opcions eren una abstenció majoritària, que és el que s'ha acabat aprovant, i l'escenari de cinc vots afirmatius i cinc de negatius que havia plantejat el secretariat nacional i el GAP a principis de setmana. Ambues fórmules desemboquen en una negativa, però cadascuna té la seva visualització política. Amb aquesta abstenció, es visualitza el debat intern de la CUP i les dificultats que ha tingut per adoptar una posició final.

[Font: Nació digital, Barcelona, 03gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 04Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.