Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06gen16


72 diputats que ens han fallat


"El vot de la teva vida", MENTIDA. "Governem-nos", MENTIDA. "Som l'accelerador del procés", MENTIDA. "Si depèn de nosaltres, hi haurà República", MENTIDA. "Mai no seré un obstacle per al procés", MENTIDA. "Hi haurà acord, tingueu paciència", MENTIDA. "Iniciem la desconnexió d'Espanya", MENTIDA. "En 30 dies tramitarem les lleis per començar a bastir el nou estat català", MENTIDA.

El 27-S, un bon gruix de catalans vam atorgar una majoria absoluta al Parlament per fer efectiva la independència. Els 72 diputats independentistes van ser escollits en unes eleccions plebiscitàries amb aquesta missió per sobre de qualsevol altra. Així ho van fer explícit en campanya totes dues coalicions. Tots, col·lectivament, són responsables del fracàs que implica tornar a convocar eleccions al març. Tots, col·lectivament, no han estat capaços durant tres mesos d'arribar a un acord. Van començar a negociar dient que uns volien en Mas president i els altres no, i tres mesos després, no s'han mogut ni un mil·límetre. M'és igual el grau de responsabilitat de cadascú. M'és igual si el davanter centre va fer un partidàs i el defensa va fer un gol en contra. El resultat és que hem perdut un partit que teníem guanyat. Tot l'equip n'és responsable.

No és culpa dels partits unionistes, ni del Pont Aeri, ni de l'aparell propagandístic de l'Estat, ni de l'àngel Marcelo. És responsabilitat dels 72 diputats que no han sabut honorar el mandat democràtic rebut. Si no es produeix un miracle, anirem a noves eleccions on la majoria absoluta independentista no es tornarà a repetir, per diferents raons, entre les quals les tres següents:

Els que van pujar al carro a última hora, perquè era un projecte guanyador, il·lusionant i engrescador, baixaran després del trist espectacle d'aquests tres mesos. És un nombre de votants gran o petit, però indispensable per assolir la majoria absoluta aconseguida el 27-S. Al març, aquests vots no hi seran.

Molts independentistes de soca-rel senten una decepció tan immensa, que faran notar el seu enuig a l'hora de votar pels mateixos partits i els mateixos líders que acaben de fer fracassar l'ocasió més clara en 300 anys d'assolir la independència. També es perdran molts vots per aquí.

Finalment, el factor Podemos restarà vots independentistes amb la seva proposta de referèndum impossible. Molts electors que s'havien apuntat a la independència des del federalisme cauran en el parany. Més vots que el 27-S hi eren i al març no hi seran.

Conclusió: Al març no disposarem de la majoria absoluta aconseguida el 27-S. El somni de la independència haurà de reposar durant una bona temporada. D'aquí a 20 o 30 anys, a la vora del foc, explicarem als nostres néts com va ser que 72 diputats triats per fer la independència ens van fallar a tots plegats.

[Font: Per Germà Capdevila, Nació digital, Barcelona, 06gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 07Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.