Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

06gen16


Poble Lliure no acceptarà que es rebaixi el perfil independentista de la CUP


Amb el títol Malgrat els entrebancs, la lluita per la independència continua, l'organització Poble Lliure, continuadora de l'antic MDT i favorable a investir Artur Mas, ha publicat un manifest en què fa una severa autocrítica sobre l'actitud de la CUP -de la qual forma part- en el procés negociador, al mateix temps que acusa CDC i ERC de convertir la negociació en una pugna entre els dos partits per l'hegemonia independentista.

De cara al que pugui passar en el futur immediat, Poble Lliure anuncia que no acceptarà que es rebaixi el caràcter independentista de la CUP: "Poble Lliure no avalarà cap candidatura o un govern autonòmic que substitueixi l'objectiu estratègic de la independència per un hipotètic referèndum unilateral, que, a més de ser una repetició del 9N de 2014 que a tot estirar tindria una participació lleugerament superior, només serviria per erosionar encara més l'hegemonia independentista, un objectiu prioritari dels dirigents d'En Comú Podem."

"Poble Lliure considera un error greu la decisió del Grup d'Acció d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP-Crida Constituent de no facilitar la formació de govern. D'entrada, aquesta decisió suposa incomplir la promesa electoral de ser l'accelerador i la garantia del procés independentista i que si la CUP-CC era decisiva es proclamaria la República Catalana independent", comença el comunicat. Poble Lliure admet que hi té "la seva part de responsabilitat, especialment per haver reaccionat massa tard quan es veia que les negociacions s'estaven centrant obsessivament en el nom d'una persona".

El comunicat creu que ja va ser molt greu que fins i tot des de sectors de l'esquerra independentista es qüestionés la força del mandat del 27-S: "I ho ha fet la mateixa gent que en els seus discursos presenten sovint mobilitzacions i reivindicacions de moviments petits com a representatives de la voluntat popular. És un contrasentit d'aplicar al moviment independentista una visió purament quantitativa de la lluita política, alhora que es menystenen alguns aspectes qualitatius, com ara el paper cabdal de la mobilització popular".

Finalment, PL sembla donar a entendre que es desentén de com la CUP afronti la situació: "En tot cas, correspon a les diferents organitzacions i persones que han defensat el perillós escenari actual i sobretot a la Crida Constituent, que és qui ha dirimit l'empat dins la CUP, de gestionar la nova situació i responsabilitzar-se de les conseqüències que se'n derivin".

[Font: Nació digital, Barcelona, 06gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 07Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.