Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

05gen16


Gabriel qualifica les paraules de Mas de «falta de respecte» i «provocació» a la CUP


La CUP s'ha mostrat sorpresa i molesta pel to que ha utilitzat amb ells el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, en les declaracions fetes aquest dimarts al migdia. La diputada anticapitalista Anna Gabriel ha criticat el "vocabulari agressiu i la falta de respecte absoluta cap a l'espai polític de la CUP-Crida Constituent", i tot i no voler entrar a valorar-ho massa, Gabriel ha afirmat que el discurs de Mas "com a mínim se situa en el terreny de la provocació". A més, ha considerat que el president en funcions ha volgut llençar un missatge amb un "contingut fratricida i frontista". "El país té elements suficients per valorar si en aquest moment és oportú tractar així l'espai de la CUP-CC per part del que encara és president en funcions", ha conclòs.

Anna Gabriel també ha volgut rebatre els arguments que Mas ha fet servir per acusar la CUP de no haver-se mogut i no haver aportat propostes a les que oferia Junts pel Sí en la negociació d'aquests últims mesos. "La CUP ha estat amb una actitud permanent de fer propostes, acompanyades de formules d'implementació, quantificació de recursos i calendaris d'execució. El pla de xoc partia d'una proposta elaborada íntegrament per la CUP. Però finalment Junts pel Sí posa sobre la taula el que respon bàsicament al seu programa electoral", ha sentenciat.

Per a Gabriel, qui s'ha quedat estancat ha estat, justament, Junts pel Sí i sobretot CDC. "No ens hem tancat a res, ens hem mogut moltíssim, hem fet propostes també en formules de presidència, de Govern amb un comissionat internacional pel procés, i qui ha dit no a tot és Mas", ha afegit la diputada.

Malgrat aquesta resposta, la CUP ha volgut instar de nou a Junts pel Sí i Mas a variar la seva posició per evitar eleccions al març. "Tenim encara 72 diputats al Parlament. I així com nosaltres ens hem mogut, en s hem tensionat internament també però enteníem que havíem de prendre la decisió, ara l'ha de prendre Junts pel Sí i CDC, i han de decidir si donen el tret de sortida a la campanya electoral o si aprofiten els dies que queden per trobar una solució de consens que entenem que encara hi podria ser", ha conclòs Gabriel.

[Font: Nació digital, Barcelona, 05gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 07Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.