Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08gen16


«Última reunió» en temps de descompte


El compte enrere per a la convocatòria de noves eleccions el 6 de març encara la recta final. Josep Rull, coordinador general de CDC, ha assenyalat que si avui no hi ha acord el dilluns es convocaran nous comicis. Tanmateix, també ha anunciat una nova trobada en temps de descompte amb la CUP -que des de l'esquerra independentista encara no s'ha confirmat-.

La sensació general és que Junts pel Sí i la CUP ja han assumit que l'acord és impossible però que cap de les parts vol aparèixer com la que tanqui la negociació. En aquest sentit va sorprendre que la reunió "definitiva" d'aquest dijous a la tarda s'allargués més de tres hores quan la mateixa Gabriela Serra, en declaracions a RNE, havia admès que duraria "dos minuts" si es mantenia el nom de Mas com a president. Tanmateix, i després d'escoltar-lo a TV3, una font de la CUP assenyalava que el país s'encamina irremeiablement cap a noves eleccions.

Un moviment clarament preelectoral

En una jornada decisiva per intentar un acostament entre Junts pel Sí i la CUP, el principal moviment el va protagonitzar Artur Mas respecte CDC. Va proposar als republicans entrar al Govern en funcions per tal de mostrar una imatge d'unitat fins a les eleccions del 6 de març. A TV3, el president en funcions va admetre que l'objectiu era reeditar Junts pel Sí. I, si es té en compte la resposta d'ERC que va parlar de "frau democràtic", no sembla que pugui tenir massa recorregut.

Per aquest divendres no es descarta algun nou moviment a l'interior de la coalició sobiranista que posi en dubte la candidatura d'Artur Mas després del que va protagonitzar aquest dijous Súmate, proposant que passi a ser conseller en cap amb Neus Munté com a presidenta. ERC, per la seva banda, ha evitat verbalitzar-ho a nivell nacional malgrat que ho han fet algunes seccions locals així com diputats com Joan Tardà i Gerard Gómez del Moral. Oriol Junqueras, a través de Twitter, ha fet una darrera crida desesperada a l'acord aprofitant que el Papa s'ha fet youtuber.

Des de CDC, per la seva banda, al llarg de la tarda es van succeir els missatges per blindar el president en funcions. El més destacat va ser el de la vicepresidenta Neus Munté assegurant que "no seria la moneda de canvi" i mantenint que el seu candidat i "el de Junts pel Sí" és Artur Mas. També ho resumia l'exdiputat Pere Macias en una piulada: "Que quedi clar, els convergents mai acceptarem que el 50% de la CUP veti el president Mas".

[Font: Nació digital, Barcelona, 08gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 11Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.