Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

08gen16


Una assemblea d'electes per triar president, una de les darreres propostes


En el transcurs de la reunió mantinguda aquest dijous entre Junts pel Sí i la CUP, a instàncies de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i amb presencia de l'AMI i Òmnium Cultural, es van desplegar diverses propostes que poguessin desbloquejar la situació. Segons ha pogut saber NacióDigital, una d'elles, feta per un representant de les entitats, va ser que el nom del candidat a la investidura sorgís d'una assemblea de càrrecs electes.

Aquesta assemblea aplegaria els regidors sobiranistes elegits en les municipals del 2015 i els diputats al Parlament. Però no sembla que a la CUP aquesta proposta li agradés, i la va acollir amb recança. Amb els números a la ma, la correlació de forces seria poc favorable a les tesis de l'esquerra independentista. Dels regidors elegits en les municipals, CiU -aleshores encara no s'havia trencat la coalició- va guanyar més de 3.300 regidors, ERC va superar els 2.300 i la CUP va obtenir exactament 372 regidors.

No va ser aquesta l'única proposta que es va posar damunt la taula en el transcurs de la trobada. Una reunió de tres hores dóna per molt. Però sí que aquesta va ser una de les que es van formular des de les entitats. Des del teixit civil sobiranista s'estan fent tots els esforços possibles per intentar desencallar un bloqueig polític que amenaça de frustrar moltes il·lusions col·lectives.

No és la primera vegada que es proposa una "assemblea" per triar president. Artur Mas, en el marc del debat d'investidura, va insinuar la possibilitat que els 72 diputats -de Junts pel Sí i la CUP- es reunissin i votessin un candidat. Una proposta que la CUP ni tan sols va tenir en compte a nivell formal.

[Fuente: Par Pep Martí, Nació digital, Barcelona, 08gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 11Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.