Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

09gen16


Carles Puigdemont, el «polític blogaire»


Corria l'any 2008 i els blocaires gironins, la majoria dels quals estàvem experimentant aquelles novetats anomenades Twitter i Facebook, van unir-se als moviments per crear noves comunitats d'usuaris i fundar la Girosfera, un grup d'usuaris de les comarques gironines. Allà hi vaig conèixer per primer cop en Carles Puigdemont, el "polític blogaire" del moment a la demarcació que utilitzava la xarxa com un espai més on exposar les seves idees sobre la ciutat de la que tres anys més tard esdevindria alcalde.

Puigdemont, que entenia Internet com un espai on s'hi havien de vertebrar "places" com les dels nostres carrers, on parlar-hi i debatre, manté des de l'any 2006 el seu bloc, un dels pocs que ja des del principi seguia actiu més enllà de la campanya electoral, així com els seus comptes de Facebook i Twitter (on el seu pseudònim, KRLS, en constata l'antiguitat). No en va, és un dels 200 "protagonistes" de la Internet catalana, segons el periodista Saül Gordillo.

A partir de l'any 2011, en què va arribar a l'alcaldia de Girona, la seva presència en xarxes i al seu bloc es va mantenir, tot i fer un gir cap a un tipus de comunicació menys propera, a causa sobretot a les seves noves responsabilitats lligades al fet que el què digués ja no era només una opinió personal sinó també institucional, i al fet que probablement disposés de menys temps per defensar les seves argumentacions. I, potser, també pel fet que l'oposició dóna molt més temes per criticar que el Govern municipal.

Val a dir, també, que ens trobem davant d'un usuari de xarxes socials actiu durant molt de temps, i del qual ja s'estan recordant missatges a Twitter o Facebook fets temps enrere, i això també pot determinar en certa manera la seva "hemeroteca personal", guardada en servidors que hi ha arreu del món. Ja veurem si desapareixen missatges o si la comunicació a través de la xarxa és una prioritat, com ho ha anat esdevenint a Girona durant els darrers temps, passant d'un web municipal amb domini de Gibraltar (ajuntament.gi) a un domini .cat que ell mateix havia reclamat que funcionés estant a l'oposició.

[Font: Per Miquel Serrabassa, Nació digital, Barcelona, 09gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en España
small logoThis document has been published on 11Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.