Información
Equipo Nizkor
        Tienda | Donaciones online
Derechos | Equipo Nizkor       

10gen16


Junts pel Sí i la CUP investeixen Puigdemont per avançar cap a la independència


Carles Puigdemont ja és el president que ha de portar Catalunya cap a la independència. L'encara alcalde de Girona ha estat escollit amb els 62 vots dels diputats de Junts pel Sí i 8 de la CUP, i s'ha convertit d'aquesta manera en el 130è president de la Generalitat. D'aquesta manera substitueix Artur Mas que ha viscut aquest diumenge la seva darrera sessió com a president. Tot i que Mas ha estat un convidat de pedra en el ple d'avui, la seva figura ha tornat a ser el blanc dels atacs dels partits de l'oposició, que han carregat les tintes contra ell i el seu lideratge en el procés sobiranista.

La votació no ha tingut cap sorpresa després que Anna Gabriel anunciés que la fórmula triada serien vuit vots a favor i dues abstencions, just a la inversa del què s'havia plantejat al llarg d'aquests tres mesos. Els diputats cupaires que s'han abstingut han estat Gabriela Serra i Josep Manel Busqueta mentre la resta -entre els quals la mateixa Gabriel i Antonio Baños- han votat a favor.

El ple ha començat a les 17.05 i s'ha desenvolupat amb total normalitat. L'intent, quasi retòric, del PP per evitar-ne la celebració ha estat rebutjat per la junta de portaveus. Posteriorment, cap grup ha intentat cap tàctica de filibusterisme polític per tal d'evitar que el president no fos escollit abans de la mitjanit. De fet, a diferència del ple amb Mas com a candidat, no hi hagut cap tipus d'enganxada ni advertiment entre els líders unionistes i la presidenta Carme Forcadell.

L'oposició, sense pietat contra Mas en el seu darrer dia com a president

Des d'Inés Arrimadas fins a Xavier Garcia Albiol passant per Miquel Iceta i Lluís Rabell, un per un els líders dels grups parlamentaris han anat repetint els postulats contra la independència que ja van defensar en les dues sessions d'investidura fallides de principis de novembre, i de passada, han fuetejat Puigdemont, a qui han considerat un hereu polític del ja expresident.

Puigdemont ha aguantant les envestides després d'un discurs en el que ha demanat perdó al poble de Catalunya per les praxis negociadores de Junts pel Sí i la CUP en els darrers tres mesos i ha agraït els serveis a servei del país que ha fet Artur Mas. Puigdemont ha assegurat també que "es deixarà la pell" pel procés sobiranista, i s'ha mostrat convençut que acabarà bé.

[Font: Nació digital, Barcelona, 10gen16]

Tienda Donaciones Radio Nizkor

DDHH en Espaņa
small logoThis document has been published on 11Jan16 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.